Camí del tro a la cara sud del pedraforca 6a 180 metres

Quan veus d’aprop per primera vegada la cara sud del pedra flipes, amb la roca tan bona, la verticalitat i la pedra aparentment llisa de les seves parets, la via Llamp de tro és una de les més facils i equipades de la cara sud però no per això la regalen, les reunions es troben totes equipades per rapelar.

Material: unes 20 cintes expres, friends i tascons mitjans, sobretot per l’ultim llarg.

Aproximació: Hi ha varies maneres,  nosaltres hem anat per les Costes d’en Dou, sortint del refugi Lluis Estasen anem a buscar la tartera, la creuem pugem en direcció pollego inferior seguint marques verdes, quan som a l’aresta pugem fins un punt on comencem a planejar hem d’estar atents, doncs en aquest punt surt un corriol en direcció cap a la paret sud (esquerra), a partir d’aquí es anar seguint la paret fins on hi ha un diedre força marcat, i  a la dreta d’aquest diedre comença la nostra via que va amb espits i claus, no confondre-la amb una del seu costat dret que va amb parabolts (1:30 minuts aproximadament).

Foto de la cara sud l'entrada de la via es la senyalada en color vermell

 Us deixo la ressenya que hem fet servir nosaltres també us deixo l’enllaç http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=248 veureu que ells marquen 150 metres de via, jo crec que son 180 i encara em quedo una mica curtet, els llargs son més llarg del que semblen.

ressenya extreta de ressenya . net

Llarg 1: (V+)uns 35 metres de placa tombada que es va redreçant per acabar gairabé vertical.

Inici de via i traçat llarg 1

Llarg 2: (6a) uns 35 metres més verticals amb molt de cantó però que per agafar-lo has de treballar bé de peus.

Traçat llarg 2 imatge a 5 metres de la R que ens quedaria a la dreta d'aquesta fisura

Llarg 3: (6a) 35 metres verticals on destaca, per maca, la part mija de la tirada amb m0lt de canto, al inici i al final d’aquesta tirada hi han pasos molt fins d’adherència, en aquest punt els espits estan a tocar cosa que permet evitar el 6a.

Traçat llarg 3

Llarg 4: (V+) 30 metres d’adherència com el primer llarg.

foto tirada a mitja tirada del llarg 4

Llarg 5: (IV+) 45 metres, aquí nomes trobarem un espit i dos claus, s’ha d’anar en direcció al primer espit que es veu, un cop aquí anem seguint uns diedrets facils en direcció a un pi, a partir del pi recte amunt i trobareu la R.

Descens: Segons he llegit es pot arribar al pollego inferior per “terreny exposat” nosaltres hem fet tres rapels desde R5 fins a R4, d’aquí fins a R2 i d’aquesta ultima arribem justets al peu de via, anavem amb 2 cordes de 60 metres.

Comentari personal: He tornat a pillar cacho amb aquesta via, he vist la paret i m’he fet caqueta, només he pogut fer un llarg de primer, i ha sigut el més fàcil el de dalt en el que he muntat reunió improvitzada al pi que hi ha a 7 o 8 metres de la R, es el que té no veure on has d’anar. Per cert avui he après que al pedra a la cara sud pot arribar a fer molt de fred al mes de juliol eh!! J ,je, je. La veritat que tot i haver fet la via de segon la he disfrutat moltisim donat que era la primera via que feia al Pedraforca i ja tenia ganes de perdre la virginitat en aquest lloc que tantes vegades havia visitat. Per mi els llargs mes macos han estat el segon i el tercer.

Anuncios

Etiquetas: , ,

2 comentarios to “Camí del tro a la cara sud del pedraforca 6a 180 metres”

  1. Jaumegrimp Says:

    Enhorabona per la via! la Camí del Trò és una bona via per a conèixer la Sud del pedra! la Llamp de trò ja és més exigent, però d’estil similar.

    • mikimiau Says:

      Gracies, la veritat que la pedra del pedraforca es molt solida i aspre, em va impactar molt en un primer moment lo llisa que es veu la pared desde baix, la veritat es que a vegades poses el peu en algun lloc que no entens com s’hi aguanta, i en quant a la llamp de tró fa pinta d’estar molt ben protegida també.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: