via Apia a la Magdalena inferior 90 metres IV+

Bonica via que es fa curta per combinar amb altres de la zona força vertical pel seu grau i amb uns bolos i forats immensos que ens faran gaudir d’aquesta curta escalada de l’inici fins al final.

 

Bona ressenya extreta dels escalatroncs

Aproximació: Aquest cop pujem amb el funicular que ens deixa a Sant Joan tal com sortim agafem el camí turistic de gorros que ens portaria a Sant Jeroni (sortint del funicular a la dreta), un cop passem la gorra marinera i pujem algun grao, ens desviem a l’esquerra per un corriol força xafat i anem a buscar les escales de Jacob, les pujem i quan hi ha el camí planer caminem uns deu metres i aquí comença la nostra via, per identificar-la trobareu un spit vell a un metre de terra i una pintadeta verda al costat. 

Orientació: sud-est

Material: 8 cintes expres.

Equipament: via equipada amb  parabolts amb xapa verda, reunions rapelables, tot i que a la ultima no trobem anelles sino uns maions.

inici de via

Llarg 1: (35 mt, IV+) Anar a buscar un petit sostret que es veu desde baix per passar pel mig d’aquest, pas bonic amb molt de canto, un cop superat recte amunt en tendencia a l’esquerra trobem la R1.

traçat llarg 1, jo a la R1

Monica al primer llarg

Llarg 2: (25 mt, IV+) Sortim de la reunió en vertical amb pressa grossa, de seguida s’ajeu i trobem la R2 que nosaltres ens saltem i empalmem amb el llarg 3.

inici llarg 2

LLarg 3: (30 mt, IV+) anem recte amunt per terreny ajegut que de seguida es torna a possar dret gairabé vertical amb els millors cantos de tota la via, anem en tendencia a la dreta anar seguint els parabolts. Arribem a la R3 i última.

entre la primera cinta i segona es troba la R2 que nosaltres saltem, aquest seria el tercer llarg

foto de cim, magdalena superior al fons

Descens:Rapel de 40 metres per la cara sud, on passa la via normal.

Comentari personal: Via excelent en el seu grau, on disfrutarem amb la verticalitat i els cantos bons i grossos, i on les assegurances no estan mai ni gaire aprop ni molt lluny, genial, a destacar el darrer llarg.

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: