Malanyeu paret del devessó via Francesc Sunyol 85 m 6a(V obligat)

Bonica i tranquila via per escalar a l’hivern, situada a l’esquerra de la paret, allà on perd verticalitat, destaca el primer llarg sostingut, i el puntual pas de 6a(no obligat)del tercer, divertit de fer i molt protegit, el segon llarg es una disfrutada de cantos.

Ressenya de la via: Al bar del poble teniu un llibre de ressenyes on hi surt, us deixo una que he fet jo una mica cutre però crec que us pot anar bé.

Material: 10 cintes més R, no cal portar friends, nosaltres els portabem i no calen esta molt equipada.

Equipament: Molts espits.

Orientació: Sud.

Horari: 20 minuts d’aproximació, hora i mitja per fer la via i si baixem per la cresta tres quarts d’ora de descens fins a Malanyeu.

Aproximació: Ens trobem a Malanyeu, passem ja a peu per dins el poble per davant de l’esglesia i anem seguin la pista de grava, al final de la pista trobarem una casa, just avans d’arribar agafem un corriol a ma dreta, primer de pujada, despres planejem i finalment baixem creuant la vall que separa la paret d’on estem tot creuant un rierol, tornem a pujar fins a peu de paret i hem d’anar a l’esquerra fins veure un socol caracteristic, a sobre d’aquest socol a la seva part esquerra hi ha dos vies una amb parabolts i l’altre amb espits, aquesta ultima que es la nostra esta situada a la dreta de la de parabolts.

Llarg 1: (25 m V): Es el llarg més mantingut de tota la via, anem recte per acabar en tendencia a l’esquerra, roca una mica trencada a l’entrada de la reunió, la resta molt compacte.

Jo iniciant el llarg 1

 

Jo a R1

 

Crispin al llarg 1

Llarg 2: (30m IV+): Flanquejem a l’esquerra els primers pasos son finets fins que arribem a una fisura vertical, amb uns cantos inhumans, aquí tirem recte amunt fins una primera repisa i continuem fins una altre on muntem R2.

crispin iniciant llarg 2

jo sortint del segon llarg

Llarg 3:(30m 6a, ó V /Ao): Flanquejem a l’esquerra, fins a caçar el primer espit, aquí es l’unic punt on podriem posar un friend mitja en uan fisura horitzontal, però del tot prescindible, un cop el xapem ens resituem a l’esquerra i fem el pas més dificil de tota la via, es tracta de sortir d’un diedret vertical on els peus no es veuen gaire, es fa bé, si no es pot fer l’equipament dona per fer A0, val la pena provar-lo es maco,sortim a una repisa, atents a algun cantó trencat, i encarem l’ultim troç de placa ja més facil i arribem a R3 situada a l’esquerra sobre un arbust.

jo al tercer llarg

 

Crispin al tercer llarg

 

foto de cim

Descens: Hi ha dos formes la via es rapelable i podem rapelar totes les R estan amb cadena i anella, nosaltres hem preferit baixar caminant.  Per baixar caminant tal com sortim de la paret anem a la dreta o sigui a l’est, seguim a estones el fil de l’aresta i a estones camí per dins el bosc, no esta marcat però no es difícil trobar el camí, arribem al final de l’aresta i trobem un mas, el pasem de llarg, i continuem per una pista de grava amb marques de pr que de seguida deixem i ens desviem a la dreta ja de baixada anant intuint el camí (no hi han fites), fins que trobem el peu de paret que seguim fins el punt on hem entrat en l’aproximació. (Vigileu no us torceu cap peu baixant, si no acavareu a l’hospital eh!!! Crispin, je je).

Anuncios

Etiquetas: , , ,

2 comentarios to “Malanyeu paret del devessó via Francesc Sunyol 85 m 6a(V obligat)”

  1. dani Says:

    Vaia dos!! el duo dimamico jeje!!
    pensava que els ambulancieros no es feien mal. ( broma!)

  2. crespin Says:

    no!!! si la qüestió no es ser ambulanciero o no, es tracta de, qui t’acompanya!!! jajajajaja o no, monica???? jajajajaja!!!!!!!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: