Pollego est via Terra de nomades 6b ó 6a/Ae 215 metres

Gran clàssica per excel.lència de la paret,espectacular, preciosa i alhora exigent, tant físic com mental, amb molta fisura, diedre, on haurem de treballar de valent les tècniques d’empotrament, oposició i babaresa, molt ajustada en el grau.  

Orientació: Sud-oest.

Material: 10 cintes expres, friends i tascons mitjans, alguna baga sabinera.

Aproximació:Seguir el cami d’acces a la ferrada de les dames, un cop a peu de les dames, continuar pel torrent, passarem entre la palleta i el pollego, en algun moment ens desviem a la dreta, uns 20 minuts.

Ressenya de la via:

Ressenya by Mikimiaufoto del pollego est amb l'inici de via marcat

 

Llarg 1( 30 metres 6b): L’iniciem per una placa amb cantos romos , molt dura, passem per sobre d’un arbre per anar a buscar un diedre-fisura, amb pas divertit al final del llarg, i fem reunió al costat d’un arbre (al lloro no us la salteu queda a la dreta del diedre que continua més amunt) en aquest llarg em dono conta d’on m’he posat,per sortir de terra ja em costa i els primers metres de placa vaig pillant-m’he de tot, tot i que ja ho sabia, aquesta via em supera, i ja que vaig amb dos besties hem quedat d’acord que si no em veig amb cor de passar de primer tiraran ells dos, com serà fins al final.

Guillem a llarg 1

 

Jota i jo a llarg 1

Llarg 2 ( 30 metres V+): Continuem la fisura diedre que portavem fins que trobem la R a la dreta un altre cop, també facil saltarse-la, aqui el Guillem ha de desgrimpar una mica el tercer llarg ja que se l’ha saltat.

Guillem a llarg 2

Llarg 3( 30 metres V+): Continuem per el diedre de l’esquerra, ara ja molt marcat i amb la roca no tan bona a la part de dalt d’aquest, on s’acaba i arribem a una placa per la que tirem recte fins arribar a la R.

Jota a llarg 3

 

Guillem a llarg 3

Llarg 4 (25 metres 6b):sortim en placa, per la dreta de la reunió, per despres anar a l’esquerra, aquí no tenim perdua, es tracta d’anar seguint les xapes fins arribar a la R.

Jota a llarg 4

Llarg 5(50 metres V): hem de seguir la part més facil d’un espoló que ens queda davant,  trobarem pel cami una sabina amb una baga, es l’únic punt de seguro del llarg, tot i que es molt fàcil, aviat s’ajeu i fem reunió a la paret de la dreta.

inici traçat llarg 5

Llarg 6( 50 metres V): Aquí el J s’ha liat i ha anat per un diedre d’uns 30 metres una mica descrostat però molt maco que no crec que passes de V grau, al final d’aquest diedre ha xapat una xapa que deuria ser de la via ja en una placa i d’aqui ha continuat recte per un espoló arribant a un arbre on ha muntat la R, 10 metres per sobre l’arbre ja al cim, hi ha un parabolt amb un maillon. (un altre dia ens endurem la ressenya, tot i que algú ja hagi fet la via com era el cas.)

Jota a llarg 6

 

Jo sortint de la via

Conclusions: El primer llarg a la ressenya original marca 6a+ a mi m’ha semblat algo més potser pels pasets fins de placa i la sortida a la reunio, que tot i ser divertida quedes totalment amb el cos horitzontal amb els peus a una paret i les mans a l’altre, el penultim llarg, al llibre el marquen molt curtet 20 metres a nosaltres ens han sortit 50, i l’ultim llarg al no portar resenya i la manca de assegurances hem sortit pel diedre i no pas per la placa de la dreta, aquest diedre es una mica brut però es pot proteguir de dalt baix, aquí fem la reunio en un arbre gros, d’aquí al cim queden deu metres de terreny ja ajegut al final trobarem un parabolt amb maion, d’aquí hem continuat per l’aresta per anar a buscar els rapels de la via “son de la llarga”, que queden al final de l’aresta, baixant de l’aresta a la paret de la dreta.

 Es una via que s’ha de fer, ni que sigui de segon com jo, ja arribara el dia en el que la provi de primer, gràcies als dos per pujar-me allà dalt, ha valgut la pena, la via té uns moviments maquisims, i les poques vistes que hem tingut entre boires son brutals, com aquesta:

Fantastiques vistes enboirades

Anuncios

Etiquetas: , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: