Paret d’escales, via xin xan 200 metres V+(obligat)

Bonica i assegurada via de placa amb força cantó, amb roca força bona, exepte l’ultim llarg una mica trencat, ideal com a primer contacte amb la paret, menys herbosa del que sembla a primera vista.

Orientació: sudoest, tot i que a mitja tarda ja no li toca el sol per que el tapa les muntanyes de darrera.

Material: 16 cintes expres, tot i que hi han moltes posivilitats d’auto-protecció la via esta força cosida i no es necesari res més.

Equipament: Parabolts, les R son rapelables totes, però només d’un sol punt.

Aproximació: amb el vehicle anem fins al poble de sopeira, el pasemm de llarg i continuem la carretera fins a la pressa on aparquem, desde aquí ja veiem la paret amb la franja marcada de ziga zagues de les escales de baixada, travessem la pressa i al final de tot saltem una tanca per baixar unes escales d’acer inox. anem a buscar unes cordes a la paret per travessar a la dreta i anar a buscar les escales d’obra de baixada, tornem a saltar dos sirgues i ja som baixant, les baixem totes fins que ens trobem al llit del rierol, amb la paret al davant la nostra via en aquest punt es la que es trova al mig entre dos vies, es la que esta més cosida.

Ressenya de la via: Nosaltres vam fer servir la del llibre del luichy d’escales, no es molt bona però ens serveix per situar-nos a la via,la via no té perdua, els metres de la ressenya del llibre no s’avenen molt amb el que trobem a la via, també hi ha alguna ressenya a ressenya . net, es la que penjo aquí.

ressenya xin xan

Foto de la paret d'escales on figuren l'inici de les dos vies que vam fer.

Descripció de la via: 

Llarg 1( 50 metres, V): Sortim en placa tombada amb no gaire cantó al principi, recte amunt seguint les assegurances força properes. 

Jota al llarg 1

 

jo al llarg 1

Llarg 2(40 metres, V): Seguim amb placa però amb molt més cantó que a l’inici de via, moviments molt bonics i francs.

Jo iniciant llarg 2

 

Jota a llarg 2

Llarg 3(55 metres,V): Seguim amb la tonica del llarg anterior, recte amb tendencia a l’esquerra, per quan la paret es posa una mica mes dreta canviar en tendencia la dreta.

Jota iniciant llarg 3

 

Jo a llarg 3

Llarg 4(30 metres,V): sortim en tendencia a la dreta per terreny molt facil, anem a buscar una part més vertical amb una mica de sostret que superem molt facilment anant per la dreta del parabolt, a sobre d’aquest fem la R.

Jo a llarg 4

 

Jota a llarg 4

Llarg 5(45 metres,V+): sortim de la R en tendencia a l’esquerra , quan portem mig llarg es posa més vertical, i la pedra esta una mica trencada, llavors anem a la dreta evitant un sostret, per sortir a una feixa on acaben la majoria de les vies, fem reunio en dues expansions a la paret que ens queda davant.(en aquest llarg vigileu amb les presses ja que a mig llarg comença a estar trencadot).

Jota al llarg 5

En definitiva una bona via força assegurada per no patir i disfrutar del paisatge , la roca i la companyia d’un bon company.

Els dos protagonistes al final de la via

Descens: Sortim de la feixa en sentit oest(si sortim de la via a l’esquerra), per anar a buscar un forat fosc de baixada i sobat, amb uns ferros clacats a terra que ens fan mes facil el dscens, al final de la rampa de baixada veurem llum a esquerra i a dretes, anem a la dreta, i sortim a una vira equipada amb cables que seguim fins un punt on desgrimpem fins un cami que seguim en direcció a la pressa, passant per dins les instal.lacions de la pressa i ja veiem el camí cap el cotxe o cap una altre via com va ser el cas nostre.

Anuncios

Etiquetas: , , ,

4 comentarios to “Paret d’escales, via xin xan 200 metres V+(obligat)”

 1. Jamegrimp Says:

  Ep! bona via no? llàstima que és una mica lluny, però si vaiu aprofitar per fer-ne més d’una ja val la pena.
  Quina aventura la baixada no?

  • mikimiau Says:

   Jaume, molt bona via , la que vam fer despres molt millor, tot i que aquesta ens va agradar força,es un lloc diferent si que es lluny de casa però val la pena fer-hi una visita, la roca es molt fosca , es fa estrany, i el descens a la via i per sortir-ne es tota una aventura com bé dius.

 2. vince Says:

  Sabeu com es diu la via que queda a la dreta de la Xin xan? Fa uns dies la vaig fer amb un company i no en trobo la ressenya. Gràcies!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: