Paret d’escales via saca molla 150 metres V+(obligat)

La via més curta que he fet a paret d’escales però la més maca amb diferencia, escalada sobre una fisura tota la via, i un petit diedre al quart llarg, molt logica, i sobre roca molt bona.

 

Orientació: Sudoest, tot i que a mitja tarda quedem sense sol perque la paret de darrera ens el tapa.

Material:14 cintes expres, i friends i tascons mitjans pel penultim llarg.

Equipament: La via es troba equipada amb parabolts, tot i que no estan molt aprop, no tens la sensació de patir, ja que hi ha molt de canto i hi ha moltes posivilitats d’autoprotecció, només fem servir dos aliens al penultim llarg, les reunions no són rapelables)

Ressenya de la via: nosaltres fem servir la del llibre del Luichy, escales, tot i que no es la millor la via no te perdua, es tracta de seguir la fisura fins dalt, deixo una ressenya de ressenya . net.

ressenya saca molla

Foto de la paret d'escales on figuren l'inici de les dos vies que vam fer.

 

Aproximació: amb el vehicle anem fins al poble de sopeira, el pasemm de llarg i continuem la carretera fins a la pressa on aparquem, desde aquí ja veiem la paret amb la franja marcada de ziga zagues de les escales de baixada, travessem la pressa i al final de tot saltem una tanca per baixar unes escales d’acer inox. anem a buscar unes cordes a la paret per travessar a la dreta i anar a buscar les escales d’obra de baixada, tornem a saltar dos sirgues i ja som baixant, baixem les escales gairabe fins baix però hem d’estar atents en una de les ziga zages que fan les escales, fora d’aquestes, veiem una reunio, es aquesta la via, tot i que la fisura que segueix la via a aquesta alçada no s’intueix gaire, queda una mica a la dreta, i de seguida que guanyem algun metre l’agafem i ja no la deixem fins dalt.

Descripció de la via:

Llarg 1(25 metres, IV+): Sortim en tendencia a la dreta a buscar la fisura no gaire marcada, el pas de sortida es més dificil del que marca la ressenya.

Jo al llarg 1

 

Jota al llarg 1

Llarg 2(25 metres, V): Recte amunt seguint la fisura, desde la reunio ja veiem l’altre reunio, aquest llarg es pot empalmar amb l’anterior si es vol, nosaltres com anem amb temps no ho fem.

Jota al llarg 2

 

Jo al llarg 2

Llarg 3(30 metres, V): sortim en tendencia a l’esquerra per quan passem un arbust i un ressaltet anar recte amunt.

Jo al llarg 3

 

Jota a llarg 3

Llarg 4(35 metres, V+): Molt estetic, sortim en diedre per tornar a fisura en uns metres cap a mig llarg les assegurances comencen a allargar més del que voldriem, aquest es l’unic llarg on possem dos aliens.

Jota iniciant llarg 4

 

Jo sortint del llarg 4

Llarg 5(35 metres V+):Molt bonic aquest llarg, a diferencia de vies del costat no esta trencat, trobem alguna presa que es mou però la majoria són molt solides tot i l’aspecte, aquí la paret es possa completament vertical, amb cantos molt grossos que ens fan disfrutar de l’ultim llarg,les assegurances estan més properes que en tota la via, no puc dir que no volia que s’acabes mai perque ja estava reventat , era la segona via del dia, i a sobre li cedeixo aquest llarg al Jota perque em notava fluix, despres m’arrepenteixo.

Jota iniciant llarg 5

 Lloc més bonic i bucolic del que pugui semblar desde la carretera

Romantica foto despres d'un dia d'escalada

Descens: Sortim de la feixa en sentit oest(si sortim de la via a l’esquerra), per anar a buscar un forat fosc de baixada i sobat, amb uns ferros clacats a terra que ens fan mes facil el dscens, al final de la rampa de baixada veurem llum a esquerra i a dretes, anem a la dreta, i sortim a una vira equipada amb cables que seguim fins un punt on desgrimpem fins un cami que seguim en direcció a la pressa, passant per dins les instal.lacions de la pressa i ja veiem el camí cap el cotxe .

Anuncios

Etiquetas: , , ,

2 comentarios to “Paret d’escales via saca molla 150 metres V+(obligat)”

  1. Jaumegrimp Says:

    Vaja, encara em fareu pujar per a fer aquestes vies, es veuen molt maques!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: