Malanyeu, Paret del devesso, via Aina, 6a(V obligat)

Via amb una mica d’aventura, on cal destacar l’ultim llarg tot i ser curt, es tracta d’un bonic diedre practicament d’autoprotegir.

Aproximació: Ens trobem a Malanyeu, passem ja a peu per dins el poble per davant de l’esglesia i anem seguin la pista de grava, al final de la pista trobarem una casa, just avans d’arribar agafem un corriol a ma dreta, primer de pujada, despres planejem i finalment baixem creuant la vall que separa la paret d’on estem tot creuant un rierol, tornem a pujar fins a peu de paret i hem d’anar a l’esquerra fins veure un socol caracteristic, el pasem de llarg i la nostra via comença una mica més endavant, a l’esquerra de la carla, parabolt blau a peu de via i nom “Aina” ratllat a la paret.

Orientació: Sud, sud-est, ombra a l’estiu a partir de les 5 de la tarda.

Equipament: Parabolts, ponts de roca llaçats, i a les R dos parabolts i rapelables.

Material: Tascons, friends mitjans, bagues per llaçar i 10 cintes expres.

Ressenya de la via: (extreta del blog del Sisbessenapren)

Ressenya by Joan Baraldes

 Descripció de la via:

Llarg 1(V,40m): sortim per una rampa en tendencia a l’esquerra i superem amb un pas força estetic el canvi de paret , aquí ja es més vertical anem fent per una placa tot intuin el terreny a base de sabines ponts de roca llaçats i alguna que alte expansió arribem a la R.

Jo al llarg 1

 

Monica sortint del llarg 1

Llarg 2(6a,30m):sortim amunt tot passant per dos feixetes, el pas de 6a es acerable tot i que surt bé en lliure, es tracta d’una placa amb pocs peus i on t’has d’estirar per agafar la pressa que et permet pujar els peus, continues recte amunt i trobes la R.

Jo al llarg 2

Llarg 3(V, 20m): aquest l’empalmo amb l’anterior, ja que els peus de la Monica han dit “prou”, surts de la R recte amunt trobes un diedre a la dreta i amunt a protegir aquí m’hi entra de tot, tricam tascons i algun friend mitja, un cop arribem a un parabolt veurem un pont de roca llaçat a la seva esquerra jo he sortit per aqui per despres anar a la dreta a buscar la R.

Descens: Un rapel de 50 metres fins a R1 i un altre de 40 metres fins el terra

Conclusions: per mi molt bona via per practicar l’autoprotecció on a l’ultim llarg t’ho has de currar, felicitats a l’aperturista.

Anuncios

Etiquetas: , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: