Montserrat, paret de la codolosa, via Espero blocaire

Via situada a la dreta de la paret amb roca una mica trencada, on destaca el segon llarg per la solidesa de la roca i la verticalitat, on cal treballar-se’l bé, ja que les assegurances, no estan tot lo aprop que voldries.

Aproximació: Sortim desde l’area recreativa de la salut(coves de collbató), en direcció a la paret, visible, seguint un torrent que queda darrera de l’area recreativa, hi ha varies entrades a la paret desde el torrent anem a buscar la dreta de la paret,allà trobem ara ja quatre vies,la nostra esta situada a la dreta del tot, seguint un espolo tombat, parabol del 8 visible desde el terra.

Orientació: Sud

Equipament: semiequipada amb parabolts del 8 als llargs i parabolts del 10 a les reunions, de les quals la primera i la ultima son rapelables.

Material: 10 cintes expres, joc de friends, i bagues per llaçar.

Ressenya de la via:

Ressenya de Joan baraldes

Ressenya by Mikimiau

 

Descripció de la via:

Llarg 1(30 m,III+):Anar seguint l’espero, en tendencia a la dreta, entran a la feixeta de dalt bastant per la dreta, trobem tres parabolts i podrem completar l’equipament amb algun friend gros i alguna baga.

Joan arregant el llarg 1

Llarg 2(30m,V+):Recte amunt, per una rampa que de seguida es posa tiesa, al final del llarg per entrar a la reunio, es més facil i podrem posar un friend mitja a 6 metres de la R2, es el llarg més dificil i obligat, per’o també el més bonic, trobem quatre parabolts i un clau.

En Joan Asin obrin el segon llarg

Jo al segon llarg reapretant algun parabolt i reclavant el clau

 

Llarg 3(30m,IV+):sortim per la dreta de la R seguint els parabolts, a mig llarg podrem posar un friend petit, atenció!!! t’entrada a la reunio no es gens llogica, quan els matolls ens barren el pas hem de flanquejar uns tres o quatre metres a la dreta, allà esta la reunio, el llarg es lleig i trencat, al lloro amb els blocs, hem fet baixar molts però encara hi ha força pedra mobil, trobem 5 parabolts.

En Joan Baraldes acavant de reparar el llarg 3

Descens: Un rapel de 57 metres fins a R1 i un de 30 fins al terra, també es pot baixar per la via Alimera amb tres rapels més curts situada a l’esquerra un cop a dalt.

Anuncios

Etiquetas: , , , , ,

2 comentarios to “Montserrat, paret de la codolosa, via Espero blocaire”

 1. fili Says:

  Per si li serveix a algu, Avui la hem fet, sense saber-ho. No portavem ni friends ni fisurers, voliem fer l’Alimera, aixi que nomes he fet servir les xapes i el clau del segon llarg. Si es veritat que despres del pas de V+ hi ha un bon tros sense xapes fins la reunio, pero es facil i el coco ha treballat be. La sortida final, al no saber-ho, he sortit recte amunt i despres he caminat a la dreta a pillar la reunio. El tercer llarg espero que es netegi a mesura que pasi gent. Una cosa que he trobat curiosa es que la segona reunio no tingues argolla. He intentat endevinar per que i he pensat que no hi havia perque des de dalt s’arrivaria a la primera reunio. Amb cordes de 50 no s’arriva, et quedes a la primera xapa de la segona tirada (la femella de la qual no esta ben apretada). Des d’alla he ‘desescalat’, facilet, per no deixar un mallon. Un dia curios.
  Felicitats per la via. El segon llarg es xulo.

  • mikimiau Says:

   Gracies pel teu comentari, Fili, jo el segon llarg un dels dies que la vaig repetir també vaig tirar sense friends, ja que els tenia el company, coses del despiste, i es passa be però no caiguis, 6 metres avans d’arribar a la segona R hi ha una llastra prou solida, on podem possar un friend mitja, el tercer llarg es molt brut i trencat i l’entrada a la R costa de trobar, i si, el primer rapel, es molt llarg, deu de fer uns 57 metres, no vam deixar argolles a la segona tirada perque faries molt pendol en anar a buscar-les, tot i aixi si es va amb cordes més curtes millor baixar per l’alimera que esta a l’esquerra.
   Salut i a tibar
   Miquel

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: