El peladet oriental, via Dos birres i unes braves V+, A1 175 m.

Primera experiencia a Rubies i no la ultima, escalada per disfrutar i amb les assegurances allà on calen, exceptuant el primer llarg tots els altres són molt bons, amb un calcari bonisim, roca aspre i bons cantells.

Orientació: Sud-oest

Equipament: Semiequipada amb espits, claus i parabolts.

Material: Aliens fins el vermell i friends mitjans, i unes dotze cintes.

Ressenya de la via:

Aquest dia en portavem dos la dels aperturistes “Kutrescaladors” i la del “Romantic guerrer”, les dos son bones, les dels Kutres va be per situar-se amb la foto i l’altre esta molt ben feta amb els punts de seguro marcats. Us deixo els dos enllaços i la ressenya dels aperturistes.

http://3.bp.blogspot.com/_5gnpFumvlQM/S_-Qfy127zI/AAAAAAAAHr8/XzSp5T4paic/s1600/Dos+Birres+i+unes+braves+definitiva.redimensionada.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-SDtKcSb5jhw/TV7GLTcD4YI/AAAAAAAAALs/71UkpIED8AE/s1600/Dos+Birres+i+unes+Braves.jpg

Ressenya Kutrescaladors

Aproximació: Anirem fins a Vilanova de Meià, ara pujant cap a la Roca dels Arcs, trobem un desviament a mà esquerra, seguim la pista fins al poble abandonat de Rubies on deixem el cotxe. Seguim el corriol que ens porta cap a la portella blanca, arribant a l’alçada de peu de paret una fita ens marca camí cap a l’esquerra, la via s’inicia passades unes grans plaques compactes, a l’esquerra d’un gran bloc-nevera, fita a peu de via i spit visible.(35 minuts).

Aproximació i descens aproximat

Descripció de la via:

Llarg 1(35m, IV+): Sortim a buscar un espit escalant el diedret que forma un gran bloc amb la paret caminem per una repisa herbosa i a l’alçada d’una sabina pujem recte amunt a buscar un clau, d’aquí anem a buscar un arbre que passem per sobre per flanquejar a l’esquerra on trobem la R, d’un parabolt i un clau casolà.

jo a l'inici de via

Llarg 2(35m,V+): anem a buscar la placa del davant passant per un primer tram de roca no molt bona, per de seguida agafar una placa de roca molt bona on trobarem els passos més obligats de tota la via, la reunio es troba 2 metres per sobre un arbre, bona placa.

Jaume a l'inici del segon llarg

Llarg 3(40m, V+): anem a sota el sostre que veiem entrant per la dreta i sortint per l’esquerra amb uns passos força macos, un cop a sobre continuem recte en tendencia a la dreta per quan xapat un parabolt anirem horitzontalment a la dreta.

Jordi al tercer llarg

Llarg 4(30 m, V): Sortim a la dreta fins a situar-nos a sota del diedre, molt bonic, un cop a sobre d’aquest anem una mica a l’esquerra i un cop xapat l’ultim bolt recte amunt.

jo al quart llarg

Llarg 5(35 m,6b ó V+ A1): Anem en direcció a la fissura on trobem les dificultats més grans de la via en lliure, un cop sortim de la fisura anem en tendencia a la dreta on trobem unes megabusties i arribem a la R i al cim.(si no voleu fer l’A1, jo ho he provat de segon i només en Ae deu de sortir un pas de 6a).

Jaume jugant amb els estreps al cinqué llarg

Els tres al cim esperant als companys que feien la NINO NINO, i decidint la proxima via

Descens: Un cop a dalt del cim anem a l’est(a la dreta tal com sortim de la via) a buscar el cami de la portella blanca, un cop a la portella trobem un pal indicador, agafem en direcció Rubies.

Observacions personals: aquell dia varem fer dos vies una aquesta, que enhorabona llorens per la via, i una altre molt bona també que es diu Bernatac.Vull tornar a la zona no havia estat mai i la veritat es que enamora, lloc molt solitari i salvatge.

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

2 comentarios to “El peladet oriental, via Dos birres i unes braves V+, A1 175 m.”

  1. Llorenç Says:

    Bones! m’alegro que la disfrutessiu! va ser molt divertit obrir-la!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: