Peladet oriental, Rubies, via Bernatac, 150m. 6a+ ó 6a Ae ó V+ A1

Molt bona via equipada d’esportiva practicament amb roca exelent.

Orientació: Sud-Oest.

Equipament: practicament equipada amb espits i algun clau.

Material: 15 cintes expres, un estrep, i els aliens, si aneu justets porteu un gantxo per fer l’A1, del segon llarg, si no aquest A1 deu de rondar el 6a i surt bé.

Aproximació: Anirem fins a Vilanova de Meià, ara pujant cap a la Roca dels Arcs, trobem un desviament a mà esquerra, seguim la pista fins al poble abandonat de Rubies on deixem el cotxe. Seguim el corriol que ens porta cap a la portella blanca, arribant a l’alçada de peu de paret la via es troba a l’esquerra de la “maduritas calientes” ja veurem la ristra d’espits desde terra i la maduritas té un bagueto penjant d’un pont de roca  i un signe de femella a peu de via.

Aproximació i descenç aproximat

 Ressenya de la via: us en deixo una que es la que portavem treta del blog del Joan Asín.

Ressenya del Joan Asín

Descripció de la via:
 
Llarg 1: (45m V+) : Llarg bonic i mantingut on les dificultats més grans les trobem arribant a la R.
 

Jordi al mantingut primer llarg

 
Llarg 2 (40 m 6a Ae): posso la graduació que m’ha semblat a mi sense fer A1, sortim de la R en un tram desplomat per de seguida posar-se vertical trobem una placa llissa on no dubto de treure l’estrep, apuro l’estrep fins l’ultim grao, faig un pas fi de peus però amb bona ma esquerra  i després de tremolar i dubtar una estona poso l’alien grog en una laja, després de tornar a dubtar i espolsar les mans pel cansament faig el pas, i el supero i arribo a la següent xapa, extenuat i content per haver superat les pors, a partir d’aquí anem fent tranquils fins la R, llarg obligat tot i que si porteu un gantxo podeu fer un A1 del gantxo i del alien i no sortira més de V+. 
 

Jo al segon llarg

 
Llarg 3(45 m.V+): bonic, seguir una placa de roca no tan bona com fins ara però bona, arribem sota un sostre i el superem buscant el camí més facil sempre amb molt bona pressa, per quan sortim del sostre anem flanquejant a la dreta.
 

Jaume al tercer llarg

 
Llarg 4(30 m. IV+): Aquí la roca canvia de textura i es un calcari amb incrustacions petites d’algun mineral, sortim a buscar un clau per un diedre amb bona pressa i anem intuint el terreny, qan anem perduts trobarem alguna xapa evident.
 

Jo al quart llarg, gracies per cedirme el llarg Jordi

els tres pensant amb la birra i la coca de recapte que ens esperava a Artesa

Descens: Un cop a dalt del cim anem a l’est(a la dreta tal com sortim de la via) a buscar el cami de la portella blanca, un cop a la portella trobem un pal indicador, agafem en direcció Rubies.
 
Observacions personals: Bona via de caire esportiu si no fos pel pas que haurem d’equipar del segon llarg que li dona caracter a la via.
Anuncios

Etiquetas: , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: