Peladet oriental, Rubies, via Esperit mohica, 155 m 6a.

Una altre a Rubies, roca bona en general, exeptuant el llarg clau que es el segon on la roca sense ser un desastre, no es bona,la via segueix la logica i esta semi-equipada, haurem de donar el callo si volem pujar dins del seu grau gairabe obligat en el seu segon llarg.

Orientació: Sud-oest

Material: 15 cintes expres, aliens i friends petits i mitjans, alguna baga per sabines.

Equipament: Semi-equipada amb claus i parabolts, les R no son rapelables.

Aproximació: Anirem fins a Vilanova de Meià, ara pujant cap a la Roca dels Arcs, trobem un desviament a mà esquerra, seguim la pista fins al poble abandonat de Rubies on deixem el cotxe. Seguim el corriol que ens porta cap a la portella blanca, arribem fins a la base de la paret i la resseguim tota en direcció oest(mirant la paret a l’esquerra), passarem per davant de totes les vies i fixarse en una agulla caracteristica, passada aquesta trobem la nostra via, on ja veurem el primer pitoa tres o quatre metres del terra.

 

Aproximació i descens aproximat

 

Ressenya de la via:

Us deixo la del operturista que es la que portabem nosaltres i ens ha anat força bé.

Ressenya de l'indi

Descripció de la via:
 
Llarg 1(V, 35m): seguim els tres claus que ens trobem en tot el llarg, passat l’ultim tenim el pas del llarg, ens hem de tibar d’una llastra que no fa molt bona pinta per possar-nos a sobre d’aquesta, amb el pas imposible de protegir, despres anem un pel a l’esquerra i despres recte amunt on trobem la R de dos parabolts, pel cami podreu llaçar algo i possar algun alien.
 

jo al primer llarg

 

Llarg 2(6a, 35 m):sortim de la R seguint expansions i claus, la roca no es bona, l’equipament es abundant, anem seguint per placa primer a la dreta despres recte i despres a l’esquerra per encarar un diedre on la roca ja esta millor, i on trobarem les majors dificultats, posible A0, tot i que la sortideta de l’ultima expansio fins a la R no es facil, aquest llarg es molt mantingut i el llarg clau de la via.

Jordi al segon llarg

 
Llarg 3(V+, 20 m): Anem a l’esquerra, els passets son molt bonics i aeris i la roca es bona, passarem per sota d’una gran sabina per sortir a l’esquerra d’aquesta i despres de les dos expansions que trobem despres de la sabina anirem a la dreta a buscar la R.

Jo al tercer llarg

 
Llarg 4(6a, 40m):sortim a buscar dos expansions que ja es veuen a l’esquerra, per anar mes o menys recte amunt, trobarem un desplomet on hi ha el pas de 6a, si feu el pas per l’esquerra de les xapes es més facil, despres anem a la dreta i serpentejant fins arribar a la R, aquí hem possat algun alien i algun friend mitja, aquest no es un llarg obligat.

Jordi al quart llarg

 
Llarg 5(6a, 25m): Surto fent uns dinamics en diagonal a l’esquerra , fins que no arribo a la tercera xapa no puc descansar, buff estic estenuat, je je però m’ha sortit el pas, (possible A0), despres flanquejo a l’esquerre i encaro un diedret amb roca no molt bona on trobo tres claus almig d’aquest i un al sortir a l’esquerra del diedre, i un cop xapat a la dreta trobem la R. dos bolts.

jo al cinqué llarg despres de la suada i disfrutada dels passets de 6a

foto entre boires apunt de anar a buscar l'altre vieta del dia

 
Descens: Un cop a dalt del cim anem a l’est(a la dreta tal com sortim de la via) a buscar el cami de la portella blanca, un cop a la portella trobem un pal indicador, agafem en direcció Rubies.
 
Observacions: només destacar que el segon llarg per si no us ha quedat clar es el que us costara més i no es molt agradable per culpa de la roca, la via val molt la pena, la roca es bona en general.
Anuncios

Etiquetas: , , ,

2 comentarios to “Peladet oriental, Rubies, via Esperit mohica, 155 m 6a.”

  1. Jamegrimp Says:

    Vaja quin intensiu a Rubies! bona via on veig que s’ha de treballar força. Enhorabona.

    • mikimiau Says:

      Jaume, ja ho pots dir bon intensiu, a dos vies per dia s’avença, si pujem dos dies més ja no tenim feina en el nostre grau, ja ja.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: