Narieda sud, via postres de music, V+ obligat 615 metres

Segons diuen la millor de la sud de la narieda, jo es la meva primera a la cara sud, molt obligada, amb distancies importants entre assegurances on podrem completar l’equipament en alguns llargs però amb altres haurem de passar amb el que hi ha que no es molt, la roca es bonisima i no es gens herbosa tot i que en alguna foto sembli que ho es, el llarg clau per mi es el 10 on hi ha una placa d’adherencia, amb alejes importants sense possibilitat de protegir més del que hi ha possat.

Aproximació: Sortim de Coll de Nargó en direcció a Andorra  i el primer trencall a la dreta que creua el riu, l’agafem, un cop passat el pont girem a la dreta continuem recte direcció Alinya  i de seguida trobem un trencall a l’esquerra amb un retól que hi possa Canelles l’agafem i al cap d’uns 300 metres aproximadament aparquem al costat de la carretera, a l’esquerra, en  una explanada d’herba, ara ja a peu, veureu que en aquest punt hi ha una pista en baixada que passa per la dreta d’un hort i baixa cap al riu, l’agafem i baixem fins el riu creuant-lo i anem a l’esquerra fins que arribem a un mas en runes, un cop al mas anem a la dreta per una carena, direcció la paret,seguim caminant per  uns prats que creuem amb tendència a la dreta tot seguin alguna fita fins a trobar una petita vall que anem remuntant. Anem pujant per la canal  i en forta pujada arribem al peu de via.
 
Material: nosaltres hem fet servir joc d’aliens i friends fins al 3 de camalot algun tascó i moltes bagues per llaçarponts de roca i arbustos, i 12 cintes expres.
 
Equipament:  semiequipada amb alegria amb claus ,espits i parabolts.
 
Orientació: sud
 
Ressenya de la via: extreta de la noche del loro, es la que portabem nosaltres.

By Luichy

Descripció de la via:
 
Llarg 1: 45 m. V+, veiem un xapa desde el terra lluny, aquesta es la segona assegurança pujar per la rampa una mica per l’esquerra i trovarem un clau, continuem xapem la xapa  i entrem en un diedret tècnic a protegir, hi entra de tot, un cop sortim d’ell anem amunt per de seguida anar a l’esquerra on trobem uns passets de travessa a l’esquerra dificils però ben protegits, tot i que les assegurances no son aprop, despres anar recte i trobem la R.

Jaume al llarg 1

 
Llarg 2: 55m. V+, sortim de la R per una fisura diedre,en babaresa per posar-nos a sobre d’una llastra, i despres vaig seguin una llastreta guapissima on posso dos aliens  llavors arribo a un altre diedre protegit amb tres claus molt seguits, un cop a sobre d’aquest he de fer algun pas de decició en tendencia a la dreta , els claus son ja a 5 metres i no puc possar res fins que arribo a una pressa bona de ma dreta  on posso un alien per protegirme el pas , aquí hem començo a adonar del percal on m’he possat, continuo amunt, ara en tendencia a l’esquerra on veig una xapa, arribo a ella i hem quedo clavat, ara si queestic pillant!!!, despres de perdre el temps m’adonoque he de flanquejar a l’esquerra just en aquesta xapa per despresanar amunt a buscarun espit, un cop surto de l’espit he de sortir molt concentrat sobre petites presses de mans i de peus sense poder parar a possar res, despres d’uns metres verticals arribo a un arbre aquírespiro, buff!!! a tope, jajaja, continuo a l’esquerra ja més tranquil però les cordes pessen!!! , segueixo en tendencia a l’esquerra, hem trobo amb un parabolt i despres posso el friend més gros i aixi arribo a la reunio situada a la part més alta i de la roca.

Jo a l'inici del segon llarg

Jaume arribant a la R2

 
Llarg 3: 55 m. V, per arribar al llarg sortim de la reunio a l’esquerra en baixada cap el bosc, estar pendents de veure la placa llisa, on trovarem un bolt i un pont de roca a equipar, per fer la R2 bis, a partir d’aquí anem seguint amunt seguint els bolts força separats per una placa que comença molt facil però que es va possant dreta en algun punt el Jaume possa l’alien vermell.

Jaume al tercer llarg

 
 
Llarg 4: 45 m. IV+, no hi ha moltes assegurances però es protegeix be,  es una placa molt bonica amb cantell que es deixa fer molt bé, al mig del llarg trobem una llastra solida molt bonica d’escalar.

jo al quart llargJaume al final del quart llarg

 
 
Llarg 5: 50 m. V. surt el Jaume, la primera assegurança esta lluny i l’altre encara més, factor 2 assegurat, hi han uns passets que no son facils per xapar la primera assegurança, despres d’aquesta continua tieso i no facil, el Jaume possa un tasco entre la primera i segona assegurança un cop xapa la segona la cosa es suavitza i per terreny ja més facil arriba a la R.

Jaume al llarg 5

 
 
Llarg 6: 50 m. III+, surto per terreny facil a buscar la xapa que vec auns 15 metres uncop xapada recte amunt travesso un petit jardi i veig un altre parabolt, avans d’arrivar posso un alien por si aca i continuo amun en tendencia a la dreta on faig reunio.

Jo al sisé llarg

 
Llarg 7:50 m. III+: surt el Jaume per terreny facil nrecte amunt fins a la R dos parabolts ens marquen el camí.
 

Jaume al seté llarg

 
Llarg 8: 45 m. IV, surto en direcció a una sabina a 10 metres de la R la llaço i vaig en tendencia a la dreta per després anar recte amunt tot seguint un esperó, sortim d’aquest a la dreta passant en flanqueig horitzontal per sobre una gran sabina arribant a una gran terrassa on trobem la R 8.

Jo al vuitè llarg

 
Llarg 9: 50m.III, surt el Jaume va a la dreta per despres seguir un diedre tombat una mica brut i podrit un cop a sobre pujem unes pendent d’herba fins arribar a la R 9.
 

Jaume al nové llarg

Llarg 10: 50 m.V+, surto jo començo a pujar en tendencia a l’esquerra quan la cossa es comença a possar tiessa començo a vibrar buff, ara hem patina un peu, ara començo amb la moto, ho passo fatal l’adherencia no es el meu fort i a sobre les assegurances no ajuden, he de demanar al Jaume que hem baixi i acabi ell el llarg, hem sento fatal, el Jaume fa el llarg en un moment continua desde el parabol d’on m’ha despenjat va a caçar una sabina a la dreta que llaça i continua a l’esquerra on hi ha un altre bolt despres xapa l’ultim i directe a la R, quan pujo de segon flipo amb el llarg que s’ha currat, es hiper llis, hem costa de pujar fins i tot de segon suposso que ja anava amb el cap fatal, tant malament que quan arribo a la R li dic al Jaume que continui ell els dos llargs que queden que el meu cap ja no hi es.

jo iniciant el llarg on hem baixo

 

Jo al final del desé llarg

Llarg 11: 45 m.V, surt el Jaume amb factor dos altre cop, fa uns passets finets fins possar-se a sobre  d’una sabina seca llaçant-la un cop pujat de peus a sobre d’aquesta i després ja més facil xapa un bolt i recte amunt fins arribar ala R.

Jaume a l'oncé llarg

 
Llarg 12:55 m. V, surt el Jaume per terreny facil fins que comença a possar-se dret, la part més dificil d’aquest llarg es dalt de tot on un cop xapat un clau  situat en una fisura horitzontal haurem de possar-nos a sobre per la seva dreta , aquí prohivit caure,hi ha una repissa on ens trencariem els tormells i no hi ha cap punut on poguem possar res més, a dalt de tot hem trovo amb el Jauem que m’espera amb cara de satisfacció,no m’extranya, via molt bona, però haurem de donar la talla per fer-la.

Jaume gairabe no es veu al dotzé llarg

 

foto de cim els dos contents

Descens: Sortint de la via  anar a la dreta(est) fins un primer coll, el passem i anem a buscar un segon coll no tant marcat, atencio aquí!!! no continueu carena amunt es facil despistar-se, trobareu unes fites de pedra que tiren avall on comencem a baixar cap a la dreta fins arribar a la canal de l’aproximació, uns metres per sota el peu de via, a partir d’aquí desfarem el camí de l’aproximació.
Anuncios

Etiquetas: , , ,

2 comentarios to “Narieda sud, via postres de music, V+ obligat 615 metres”

 1. Joan B Says:

  Ei Miquel,
  Ja tens una altra via llarga al sac !!
  Això de l’adherència cal anar practicant-ho i agafar confiança amb els peus de gat, je je je.
  El que em deies de la setmana entrant, ara a les tardes ja no es pot pujar a Agulles perquè es fa de nit a 2/4 de 6. Com a màxim es pot anar a la Codolosa o als Graus.

  Salut i a tibar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: