Ager, Cap del ras, Espero Badalona, 6b/Ae(V+ obligat)

Una altre per a la col.lecció al cap del ras, bonica via que transcorre principalment en placa, també trobarem fisures, diedres i inclús un petit sostret, totalment equipada amb espits, on per fer-la nomès ens caldran cintes exprès.

Orientació:Sud

Equipament:Espits, les reunions NO son rapelables.

Material: 20 cintes expres, nosaltres portabem els aliens i els hem passejat, tot i que s’ha de dir que als llocs on es facil allargen les assegurances, i hi entraria alguna peça.

Ressenya: Deixo la del luichy, a nosaltres ens ha anat bé.

ressenya by luichy

Aproximació:Com totes les vies de cap del ras, un cop al poble d’Ager hem d’anar a buscar un camí asfaltat que passa per davant del cementiri continuem aquesta pista asfaltada fins arribar a un trencall  (camí de terra) a ma dreta en direcció Colobo que agafem de seguida es bifurca anem a l’esquerra deixant el desviament en direcció al refugi, ens hem d’anar fixant en les parets, i localitzar la via desde baix, un cop sapiguem per on passa, agafar una de les moltes canals tartera de pujada, un cop a peu de paret, hem de buscar un arbre gros darrera d’aquest ja veurem un bombet amb espits, aquí comença la via.

Introducció:Aquet dia,  habia quedat amb el Jordi , i s’hi afegeixen també, la Eva, el Miguel Angel i el Juan, fem festa major a l’esperó Badalona, tot són riures i espectacle, esperem que tornem a coincidir un altre cop que m’ho vaig passar molt bé.

Descripció de la via:

Llarg 1:(50 mts, primera part Ae/V+, segona part 6a o A0) passem el sostret amb Ae facil i anem pujant per una placa amb mobiments tècniquillos agafant-nos moltes vegades de presses romes, arribem a una reunio intermitja ens la saltem i continuem per un diedre situat a l’esquerra que escalem en placa , l’inici d’aquest diedre es troba una mica trencat, i es un pel més dificil que el primer tram, posible fer A0, al final del diedre xapem una sabina amb vaga incorporada i anem en horitzontal a la dreta a buscar la reunio que es troba sota un bonic diedre.

Jordi al primer llarg passada la R intermitja

Llarg 2:(40m. IV+): Llarg disfruton i bonic, amb un pas de sortida algo més dificil del que marca i disfrute de fisura diedre fins al final que haurem de flanquejar a la dreta per entrar a la R2 situada en una placa.

jo al segon llarg

Jordi al segon llarg

Juan i Miguel Angel a R2

Llarg 3:(50 m. 6b ó V+/Ao): llarg molt mantingut, la Eva gairabé s’el treu en lliure, només pilla una xapa,el jordi i  jo ens hem arrossegat una mica més je je, jo quan surto agafo una pressa tacada de magnesi que ha agafat la Eva i jajaja!!! de seguida faig un canvi per la pressa de colors que tinc als morros, i segueixo en Ao fins que trobo alguna pressa més humana, es un llarg on en algun punt el trovem trencat però només en algun punt, la resta es molt bo un disfrute, al final del llarg trobem un jardi, que tirarem rectes i aixi arribarem a la R situada sota el sostret que haurem d’atacar al proper llarg.

Jordi iniciant el tercer llargJordi, Eva i Miguel Angel a R3 sota el sostret

 

Llarg 4:(20m Ae/IV+): Arribo a sota el sostre i hem trovo a la Eva el Juan,el Miguel Angel i el Jordi allà, al Miguel Angel no li ha sortit es veu que no es el seu fort l’artificial, s’hi possa el Juan i surt de seguida, la Eva i el Miguel Angel pujen al seu darrera, els hi demano que hem deixin al cinta de sortida que es veu que el Miguel Angel no podia possar, surto en lliure per una placa tombada, caço una cinta que també han deixat, xapo i a la sortida del sostre ho provo a veure si hem surt sense xapar la cinta, i siii!!!!  hem surt, hagues pogut passar sense, la part més dificil es sortir de l’artifo en lliure, haurem de pujar fins l’ultim graó amb el peu esquerre per possar el dret a la roca i amb equilibri possar-nos sobre la roca, despres acabem de pujar grimpant i ja som a una feixa que ens porta a la R.

Juan al quart llarg acavant la feinaJordi sortint del quart llarg

 

Llarg 5(50m, 6a ó V+/A0) Llarg molt bonic amb roca molt bona de mobiments molt tècnics principalment en placa, gairabé a dal de tot del llarg trobarem un resalt que les assegurances van rectes i si ens l’agafem per una fisura de la dreta ample pujarem millor, despres tenim algun passet finet i arribem a una feixa la travessem i arribem a la R, llarg molt mantingut.

Jordi, Juan i Eva al quart llarg

Llarg 6😦 50 m V, Ae) Llarg molt discontinu, hervos i lleig i a sobre hem toca a mi, jajaja, surto en una placa curta d’uns deu metres si es que arriva, amb mobiments francs en placa  per de seguida agafar una laja on faig servir la tècnica de babaresa, molt bonic, el millor del llarg, despres surto en una feixa, gairabe caminant  arribo a una R que xapo i hem salto per escalar un altre placa curta de roca  i torno a sortir a una altre feixa, per escalar l’ultim tram on hem trovo altre cop amb els tres no dupto de treure els estreps ja que les cordes pessen molt pels ziga-zagues que fa el llarg(mile l0altre cordada, jajaja tot son riures, es veu que la Eva tampoc se li dona bé l’artifo i ha improvitzat R a la ultima placa, torna a pujar el juan i darrera ells i jo al darrera i amb dos pasos d’Ae hem planto a sobre de la placa llisa  i escalo l’ultim tram de placa  tivant les cordes per poder tirar amunt, ja que rocen molt per no haver muntat la R interm itja, arribo a la R,i darrera meu puja el Jordi que sembla ser que amb tant follon ja estava congelat d’esperar, jajaja.

Foto de cordada a dalt del cim

Descens : Anem a l’est , a la dreta, continuem anant sempre pel fil de la paret, trobem alguna fita, que seguirem en algun moment girem a la dreta i baixem per una feixa que sembla que estigui excavada a la paret,m,es endavant anem a parar en una paret que hem de desgrimpar uns 2 metres, a partir d’aquí desemboquem a una de les tarteres de la paret i avall fins trobar una pista forestal que seguirem a l’Oest a la dreta per anar fins al cotxe.

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

2 comentarios to “Ager, Cap del ras, Espero Badalona, 6b/Ae(V+ obligat)”

  1. Jamegrimp Says:

    Felicitats Miquel, La Badalona és una molt bona via a la que cal tibar de valent, en surts ben satisfet.

    • mikimiau Says:

      Gracies, Jaume g, si que esta be la badalona, tot i aixi no es la que més m’ha agradat de la paret, i si s’ha de tibar força en lliure, a no ser que et pillis de tot al tercer llarg com jo, jajaja

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: