Magdalena superior,via acromion,120 metres, IV, Ae

Una via més de Guillem Arias, com totes les ultimes opertures seves, gens obligada, ideal per passar un dia a gorros i convinar-la amb alguna altre.

Aproximació:aquest cop la fem agafant el funicular de sant joan, un cop al cami turistic de gorros seguim endavant fins trobar la magdalena inferior, pujem tot vorejant aquesta roca, passant per les escales de jacob, i.continuem amunt a buscar el coll entre la magdalena superior i la miranda de la magdalena, que es el punt per on despres rapelarem, un cop aquí baixem per una canal tipica de montserrat, enirem veient xapes a tort i a dret, seguim baixant fins trobar unes que van en direcció a la part esquerra del sostre, la primera esta a un metre + – del terra, aquesta es la nostra  via, com a referencia heu d’estar atents al cambi de paret, just on s’acaba la que portem baixant, la via surt a la part mes baixa d’un marcat espolo.

Orientació: sud, tot i que el sol no ens ha entrat fins a les 12 del migdia, quan ja portabem 2 llargs.

Material:si ho voleu xapar tot 14 cintes expres.

Equipament:parabolts, les reunions que anem trovant cada 30 metres son rapelables, menys la primera, no cal portar res més que cintes!!!.

Ressenya de la via: la podeu trobar a «la noche del loro», com gairabé sempre jo us deijo la meva creació.

Ressenya by Mikimiau

Descripció de la via:

Llarg 1: ( III, 30 metres) seguir els parabolts en direcció a l’esquerra del sostret.

Dani a la R1 i traçat de la primera tirada

 

jo iniciant la via

Llarg 2: ( 30 metres IV, Ae) Flanqueig a l’esquerra d’uns 8 metres, per anar a buscar l’Ae que puja recte amunt, en aquest pun jo volia forçaro en lliure però un cop soc allà no dupto en agafar els estreps desde un primer moment ja que fa un fred que pela i bufa un aire terrible, apart d’aixo ting el meu company glaçat a la reunio i diemme que es vol baixar, bé continuem amb el llarg, la sortida de l’Ae no es gens complicada deu ser de IV com a molt, continuem recte i trobem la reunio.

jo jugant amb els estreps al llarg 2

Dani pelat de fret sortint del segon llarg

Llarg 3 : (30 metres IV) llarg zencillet, tampoc supera el IV grau, però es molt estetic i logic, surt a l’esquerra de la reunio i va a buscar l’espero fins arribar a la reunio.

Dani encetamt el tercer llarg

 

jo sortint del llarg 3

Llarg 4: en aquest llarg caminem més que no pas escalem, sortim caminant de la reunio en direcció a un corriol que entra en un bosquet per anar a buscar l’altre paret, desde aqui seguim recte per de seguida flanquejar a l’esquerra, seguint una fisura en diagonal, i quan sortim d’aquesta anem caminant fins la reunio que tenim davant.

jo finalitzant la via

 

Dani en R3(foto desde R4)

 

foto de cim

Descens: fem un canvi de reunio en una que tenim a l’est de la nostra(sortint de la via ja la veiem a ma dreta) i en 44 metres de rapel tornem a ser al coll, hi ha un rapel intermig si algu va amb corda d’esportiva.

Etiquetas: , , , ,

Deja un comentario